Global Finance Manager

Introductie

Het bedrijf, de ambitie en de mensen

Het bedrijf is actief binnen consumenten producten die op de markt worden gebracht via E-commerce en Retail kanalen. Ongeveer anderhalf jaar geleden is het bedrijf door een Nederlands Private Equity investeerder overgenomen, waarmee voor het bedrijf een nieuwe fase van professionalisering en versnelde groei is aangebroken.

Het hoofdkantoor van is gevestigd in de regio Rotterdam. Daarnaast werkt het bedrijf op internationaal niveau en is zij actief in Europa, Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 200 medewerkers, waarvan er rond de 100 medewerkers op het hoofdkantoor werkzaam zijn.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich op eigen kracht ontwikkeld naar een omzet niveau van meer dan € 150 mln en een gezonde winstgevendheid. Het bedrijf ziet haar toekomst rooskleurig tegemoet. Door solide ondernemerschap, het benutten van kansen in verschillende groeimarkten en de verdere automatisering en digitalisering van de organisatie gaat het voor double digit groei. De ambitie is deze omzet binnen vijf jaar minimaal te verdubbelen.

De roots van het bedrijf gaan jaren terug, waarin de Rotterdamse manier van communiceren als een rode draad terugkomt. Door de tijd heen is het bedrijf zich meer gaan richten op de internationale markt, waardoor ze tegenwoordig een mooie balans hebben in oer-Hollandse normen en waarden aangevuld met internationaal gevoel en passie.

Het bedrijf is een jong en energiek bedrijf. Eigenschappen als ‘can do’ & hands-on mentaliteit, klantgericht, creativiteit en snel kunnen schakelen, zijn erg kenmerkend in de omschrijving van de medewerkers. Er is ruimte voor ideeën en ontwikkeling, waarbij de medewerkers een centrale rol spelen.

Organisatie

De Global Finance Manager

Wij zoeken naar de Global Finance Manager die als boegbeeld binnen finance een stevige, overtuigende sparrings partner is voor de CFO en directie en bouwt aan een digitale, moderne en transparante financiële organisatie.

De Global Finance Manager bouwt aan een solide finance structuur in termen van organisatie inrichting, operational excellence, digitalisering, centralisatie, controls, proces optimalisatie, rapportages, systemen en leiderschap. Leiderschap is mensen in hun kracht zetten en het team optimaal inrichten en zo nodig versterken.

Het vanuit gemeenschappelijke doelen sturen en neerzetten van financieel beleid en het definiëren van heldere kpi´s, behoort net als het monitoren hiervan en challengen hierop van de CFO en management tot zijn/haar verantwoordelijkheid.

Wie is de nieuwe Global Finance Manager?

De Global Finance Manager is een energieke, betrokken, vakvolwassen en gedreven financial met initiatief, slagkracht en een “down to earth” mentaliteit.

Hij/zij toont zich een scherpe en proactieve sparring partner. De Global Finance Manager staat midden in de organisatie, is communicatief vaardig en is een natuurlijke verbinder. Is nieuwsgierig, durft door te vragen, vormt zich naast finance, een mening over organisatie brede vraagstukken en is daarbinnen kritisch en altijd oplossingsgericht. Analytisch sterk, iemand die het overzicht bewaart, prioriteiten stelt en die de diverse projecten naast elkaar in goede banen weet te leiden.

De Global Finance Manager is besluitvaardig, sturend en standvastig. Een stabiele persoonlijkheid die vertrouwen wekt en op de juiste momenten lef toont. Iemand die samen met de CFO en alle medewerkers bouwt aan de toekomst van het bedrijf. De Global Finance Manager is in staat om boven de materie te staan en schroomt niet tot de details door te dringen. Planmatig, gestructureerd en doelgericht: geïnspireerd door de constant in verandering zijnde omgeving, met respect voor historie, maar vooral gericht op groei en verbetering.

Functie

Wat wordt er van de Global Finance Manager verwacht?

De Global Finance Manager is verantwoordelijk voor alle Financial Control, Accounting en Internal Control activiteiten binnen het bedrijf. Binnen de scope vallen Reporting, Closing & Consolidation, Transaction Processing, Accounting Operations, Internal Control en Risk. Je bent verantwoordelijk voor het managen van een team van 20 FTE (direct en indirect) verspreid over verschillende landen. Vanuit deze rol rapporteer je aan de CFO.

De Global Finance Manager is een stevige challenger met een gezond opportunisme. Heeft strategisch overzicht, oog voor detail. Kritische geest, ondernemend, gestructureerd en is gedisciplineerd.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de Global Finance Manager?

 • De Global Finance Manager is end-to-end verantwoordelijk voor tijdige, accurate en kwalitatieve inrichting en uitvoering van alle Financial Control, Accounting en Internal Control activiteiten;
 • Draagt zorg voor integriteit en transparantie binnen accounting in brede zin;
 • Verantwoordelijk voor Financial Reporting, dit in lijn met de geldende statuatory en regulatory accounting standards;
 • Zorgt voor accurate en tijdige maand-, kwartaal- en jaareinde verslaglegging;
 • Zorgt voor balans tussen de effectiviteit van controls (aftekening jaarrekening, geen issues management letter etc.) en de operatie (efficiëntie van de controles en de processen: het zo soepel mogelijk laten lopen van het Center of Excellence/ SSC);
 • Overziet en begeleidt het design, de implementatie en het onderhoudt van effectieve internal controls, inclusief documentatie van processen en procedures;
 • Coördineert en is in de lead van externe (financial) audits;
 • Verantwoordelijk voor het zetten en behalen van targets (kwaliteit, tijd en kosten) door het team hier in mee te nemen en verantwoordelijk te maken voor hun doelstellingen en eigen targets;
 • Identificeren en implementeren van nieuwe/innovatieve verbeter mogelijkheden;
 • Actief samenwerken met andere afdelingen om alle (end-to-end) processen te optimaliseren, simplificeren en standaardiseren;
 • Het efficiënt managen van werkkapitaal (AR en AP);
 • Het ondersteunen van cross functionele projecten, dit vanuit accounting, finance en business support perspectief;
 • Het presenteren van Financial Control, Accounting en Internal Control topics aan het MT en/of organisatie;
 • Managen van het FC/A&IC team (20FTE). Je bent verantwoordelijk voor succession planning, performance management, people development, motivatie, coaching en recruitment.

Functie-eisen

 • Een afgeronde academische bedrijfseconomische opleiding bij voorkeur aangevuld met RA;
 • 10 jaar specifieke werkervaring binnen Accounting, Financial Control en/of Internal Control. Ervaring als manager binnen Shared Services Center/ Centre of Excellence is een pré;
 • Bewezen change management ervaring en het managen van groei;
 • Ervaring met proces management en optimalisatie, kennis van en ervaring met LEAN is een sterke pré;
 • Kennis van ERP pakketten, ervaring met Navision is een pré;
 • Je hebt een succesvol trackrecord in het managen van een team. Je bent een uitstekende communicator die zowel naar je team als naar de rest van de organisatie op overtuigende en/of coachende manier de boodschap kan overbrengen;
 • Ervaring binnen een inkoop/ handels organisatie is een pré;
 • Affiniteit met de ontwikkelingen binnen en impact van digitalisering is een must;
 • Ervaring binnen Private Equity omgeving is geen must, kan wel een pre zijn;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ambitie en drive, een mogelijke vervolgstap na deze rol zou de CFO positie kunnen zijn.

Wie ben je als persoon?

Een verbinder. De Global Finance Manager is een sterke manager die snel een relatie opbouwt met alle stakehouders, o.a. zijn team, de CFO, directie, accountant etc.;

Je beschikt over een “getting things done” mentaliteit. Hands-on persoonlijkheid; Iemand die niet handelt vanuit een hiërarchie positie, maar vanuit een professionalisme en toegevoegde waarde.

Een challenger, je vindt het leuk om constant zaken slimmer en beter te doen, risico’s te signaleren en kostenontwikkelingen in de gaten te houden en erop te acteren;

Je gaat voor een high performance cultuur. Professioneel naar eigen team, voorspelbaar in gedrag, uitdagend. Constant streven naar kwaliteit van de eigen afdeling/ teamleden;

Gedreven persoonlijkheid met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en gewend is om zichtbaarheid te hebben; Iemand de wil meebouwen en gelooft in de unieke kansen van het bedrijf en haar werknemers.