CFO Software company (Private Equity owned)

Introductie

Currently we are looking for the Finance Director/CFO for a mid-sized scale up software development (SAAS) company in The Hague/ Frankfurt Area.

The company develops and implements software to control the lifecycle of smart cards used at its blue-chip client base. Its web-based software platform connects physical access systems (such as entry gates) with (HR) ERP systems such as SAP and Oracle. Its users (ranging from receptionists to HR employees) can easily manage workflows regarding rights of personal smartcards and / or groups of users (e.g. external contractors, employees in the finance department). With the platform, companies are always able to gain efficiencies regarding granting (access)rights and be sure to be compliant with its (access)protocols.

In addition to the proprietary software platform, its auxiliary services include consultancy, project management, personalisation and support. Clients include governments, financial institutions, healthcare institutions, universities, industrial companies. The company employs ~80 FTE and is currently active in the Benelux and DACH regions and has offices in The Hague, near Frankfurt and in Islamabad (Pakistan). Current revenue level is around € 12 million with a solid EBITDA.

Recently a well-known and solid Private Equity investor joined as a shareholder to support the companies further professionalising and the international roll out. For 2022 the objective is to organise the business succession of the founders and building a winning team at C-level who is capable to execute the ambitious growth plans. To achieve these objectives, we are currently recruiting the Finance Director/ CFO with additional operational responsibility. Together with the founders (who remain as minority shareholders), the investor and the rest of the management team (including a new CEO), they want to realise their ambitious growth plans, boosting sales in regions it is currently active and enter new regions including the United Kingdom and France.


(meer…)

Financial Accounting Manager

Introductie

About BDR Thermea Group

We are a leading manufacturer and distributor of sustainable climate and sanitary hot water solutions and services around the world. We provide smart thermal comfort solutions for residential and commercial buildings with near-zero carbon footprint. With over 6,700 employees across the world and annual sales close to €2.1 billion, we operate in over 102 countries and have 6 Business Development Units and 13 Manufacturing sites worldwide. We own and sell many of the leading brands for heating products, including Baxi, De Dietrich, Remeha, BRÖTJE, Baymak and Chappee.

Do you feel comfortable by the idea of taking a key head office position? Then join BDR Thermea Group as our Financial Accounting Manager and start contributing towards bringing a zero-carbon world closer every day?(meer…)

Director Finance & Operations (part-time)

Introductie

Voor een dynamische op groei gerichte Private Equity investeerder zoeken wij de Directeur Finance & Operations (part-time). Door harde groei en de behoefte om verder te professionaliseren is deze nieuwe rol ontstaan. Vanuit deze rol ben je verantwoordelijk voor het runnen van de gehele operatie van het investeringsfonds.

Het investeringsfonds bestaat uit een jong team van 2 partners, 2 managers, 2 associates en 2 collega’s die het investeringsteam ondersteunen.

Het fonds investeert eigen kapitaal met een lange termijn benadering. Ze zijn ondernemend en ambitieus en gericht op doelen, rendement en groei. Daarnaast bieden ze toegevoegde waarde bij opschalen, internationalisatie, groei via overnames, verbeteren van inzicht en via ons netwerk van industrie partners.

Het investeringsfonds verschaft kapitaal voor buy-out, buy-in en groei en ze richten zich op een meerderheidsbelang in ondernemingen met de volgende kenmerken:

Voorkeur voor niche en B2B ondernemingen met aanzienlijke groeipotentie

Omzet/ondernemingswaarde vanaf 15 miljoen Euro

Ondernemend management team


Ze investeren in ondernemingen met een verhaal, een sterk business model, goede groeimogelijkheden en een positieve maatschappelijke bijdrage.

De cultuur laat zich het beste omschrijven als open, eerlijk en direct


(meer…)

Global Finance Manager

Introductie

Het bedrijf, de ambitie en de mensen

Het bedrijf is actief binnen consumenten producten die op de markt worden gebracht via E-commerce en Retail kanalen. Ongeveer anderhalf jaar geleden is het bedrijf door een Nederlands Private Equity investeerder overgenomen, waarmee voor het bedrijf een nieuwe fase van professionalisering en versnelde groei is aangebroken.

Het hoofdkantoor van is gevestigd in de regio Rotterdam. Daarnaast werkt het bedrijf op internationaal niveau en is zij actief in Europa, Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 200 medewerkers, waarvan er rond de 100 medewerkers op het hoofdkantoor werkzaam zijn.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich op eigen kracht ontwikkeld naar een omzet niveau van meer dan € 150 mln en een gezonde winstgevendheid. Het bedrijf ziet haar toekomst rooskleurig tegemoet. Door solide ondernemerschap, het benutten van kansen in verschillende groeimarkten en de verdere automatisering en digitalisering van de organisatie gaat het voor double digit groei. De ambitie is deze omzet binnen vijf jaar minimaal te verdubbelen.

De roots van het bedrijf gaan jaren terug, waarin de Rotterdamse manier van communiceren als een rode draad terugkomt. Door de tijd heen is het bedrijf zich meer gaan richten op de internationale markt, waardoor ze tegenwoordig een mooie balans hebben in oer-Hollandse normen en waarden aangevuld met internationaal gevoel en passie.

Het bedrijf is een jong en energiek bedrijf. Eigenschappen als ‘can do’ & hands-on mentaliteit, klantgericht, creativiteit en snel kunnen schakelen, zijn erg kenmerkend in de omschrijving van de medewerkers. Er is ruimte voor ideeën en ontwikkeling, waarbij de medewerkers een centrale rol spelen.

(meer…)

Financieel Directeur

Introductie

Wij zoeken voor één van de divisies van een middel grote dienstverlener in de arbeidsbemiddeling de nieuwe Financieel Directeur. Deze divisie heeft een omzet van rond de €40 miljoen. Een gerenommeerde Private Equity investeerder is vol ambitie ingestapt met de doelstelling door verdere professionalisering en een “Buy and Build’’ te groeien. De standplaats is in Oost Nederland.

Als Financieel Directeur weet je samen met de Algemeen Directeur de omzet en winstgevendheid te laten groeien, maar stuurt veel breder dan alleen op financiële resultaten en operationele kpi’s. Je begrijpt hoe belangrijk het is om aantrekkelijk te zijn als dienstverlener, voor werknemers en werkenden. Creëert daarom intern en extern ambassadeurs.

De Financieel Directeur is eindverantwoordelijk voor de inrichting en beheersing van financiële organisatie, IT en de bedrijfsdata van de labels en rapporteert aan de CFO van de groep. In deze rol kies je niet voor de grootte van de omzet/onderneming, maar voor de mooie uitdaging die er ligt om in een ondernemende setting het bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

(meer…)

Financieel Directeur – Zakelijke dienstverlening – Private Equity

Introductie

Wij zoeken voor één van de divisies van een middel grote dienstverlener in de arbeidsbemiddeling de nieuwe Financieel Directeur. Deze divisie heeft een omzet van rond de €40 miljoen. Een gerenommeerde Private Equity investeerder is vol ambitie ingestapt met de doelstelling door verdere professionalisering en een “Buy and Build’’ te groeien. De standplaats is Almelo.

Als Financieel Directeur weet je samen met de Algemeen Directeur de omzet en winstgevendheid te laten groeien, maar stuurt veel breder dan alleen op financiële resultaten en operationele kpi’s. Je begrijpt hoe belangrijk het is om aantrekkelijk te zijn als dienstverlener, voor werknemers en werkenden. Creëert daarom intern en extern ambassadeurs.

De Financieel Directeur is eindverantwoordelijk voor de inrichting en beheersing van financiële organisatie, IT en de bedrijfsdata van de labels en rapporteert aan de CFO van de groep. In deze rol kies je niet voor de grootte van de omzet/onderneming, maar voor de mooie uitdaging die er ligt om in een ondernemende setting het bedrijf naar het volgende niveau te brengen.

 • De Financieel Directeur rapporteert aan de CFO van de groep en vormt samen met de Algemeen Directeur het directie Team van deze divisie binnen de groep, tevens fungeert hij/ zij als sparringpartner met de Financieel Directeuren van de andere labels binnen de groep.
 • De Financieel Directeur vertaald visie en groeiambities door naar financiële prognoses en signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en volgt structureel de veranderingen in de wet- en regelgeving en komt op basis hiervan met voorspellingen en aanbevelingen en is daarmee de concurrent één stap voor;
 • De FD is eindverantwoordelijk voor de afdelingen Service & Administratie en Finance en stuurt rechtstreeks deze afdelingen aan. De afdelingen Service & Administratie (4FTE) en Finance (1FTE) voeren de volledige administratie en backoffice;
 • Stelt bedrijfseconomische analyses en strategische scenario-analyses op;
 • De Financieel Directeur houdt de (administratieve) en IT-/ data organisatie ‘in control’ en brengt deze verder;
 • Beheren en analyseren van de financiële geldstromen (o.a. cashplanning);
 • Verantwoordelijk voor het opstellen, analyseren en rapporteren van betrouwbare businessdata aan de diverse stakeholders.


Profiel kandidaat

 • Afgeronde academische opleiding in (bedrijfs)economische richting;
 • Bij voorkeur aangevuld met een RA of RC opleiding;
 • Je hebt minimaal 5-10 jaar vergelijkbare ervaring opgedaan in een innoverende organisatie;
 • Ervaring binnen uitzend branche of vergelijkbare uren business is een pre;
 • Ervaring in een data gedreven omgeving is een must;
 • Authentiek en aimabel, je bent een inspirerende persoonlijkheid en beschik je over natuurlijk leiderschap;
 • Actiegericht en doortastend en kan goed samenwerken;
 • Resultaatgericht, oplossingsgericht, transparant en voorspelbaar;
 • Hebt het vermogen complexe ideeën in eenvoudige, maar toch inspirerende termen over te brengen;
 • Beschikt over een helicopterview, bent in staat het geheel te overzien en strategisch sterk;
 • In staat om gezond tegenwicht te bieden aan de Algemeen Directeur;
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden, stressbestendig en gericht op verbetering;
 • Je bent analytisch, objectief, constructief en onafhankelijk;
 • Je bent gewend om te gaan met weerstanden en bent in staat om te overtuigen;
 • Door kennis, ervaring (best-practices) en persoonlijkheid weet je teams te inspireren, te binden en te motiveren en bent je in staat hen met coachende vaardigheden en aandacht voor de individu de teams verder te brengen in hun persoonlijke en professionele groei.

(meer…)

a.i. CFO/COO – Schoonmaak Branche – Private Equity

Introductie

Als CFO/COO ben je verantwoordelijk voor Operatie, Finance en IT. Je stuurt direct de klanten service, planning en de operations aan. Je rapporteert aan PE en DGA.

De business heeft een hoge IT component/ zelf ontwikkelde software. Om verdere groei te realiseren zal de CFO/COO de structuur en processen verder moeten optimaliseren/ inrichten.


(meer…)